Novice

Kaj sončece vidi …

Videopredstavitev knjižice prevodov poljskih otroških pesmi, ki so jih prevedli študenti ljubljanske polonistike © Katedra za poljski jezik in književnost Oddelka za slavistiko FF, v videu je uporabljena skladba Circus Waltz – Silent Film Light, izvajalca Kevina MacLeoda (CC BY-SA 4.0) Knjižico lahko brezplačno prenesete s spletne strani Znanstvene založbe FF.

Predavanje politologa dr. Jana Beneša

Oddelek za slavistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani vas vabi na predavanje politologa dr. Jana Beneša, namestnika veleposlanika Češke republike v Sloveniji, z naslovom Zgodovinsko-politične okoliščine razvoja Češkoslovaške v obdobju 1918–1948 v ponedeljek, 16. 12. 2019, ob 8.50 v učilnico 1 (Tobačna 5, Ljubljana). Predavanje bo v češčini. PDF plakata dogodka

Zahodnoslovanski božični večer 18. decembra 2019

Vabljeni na tradicionalni zahodnoslovanski božični večer. Ta bo v sredo, 18. decembra 2019, v predavalnici 1, Tobačna.

Razstava Na poti v svobodo (od praške pomladi do žametne revolucije)

Vabljeni na otvoritev razstave Na poti v svobodo v sredo, 4. 12. 2019 ob 14. uri v avlo FF (Aškerčeva 2). Razstavo ob tridesetletnici žametne revolucije na Češkoslovaškem pripravljamo v sodelovanju z Veleposlaništvom Slovaške republike v Sloveniji. Vabljeni.

Pogovor s prof. dr. Almirjem Bašovićem

Vabljeni na pogovor z glavnim in odgovornim urednikom sarajevske literarne revije Život, predavateljem na Oddelku za primerjalno književnost in bibliotekarstvo Filozofske fakultete Univerze v Sarajevu, dramaturgom in dramatikom prof. dr. Almirjem Bašovićem v petek, 15. 11. 2019, ob 13. 00, v predavalnico 5 na Filozofski fakulteti UL, Aškerčeva 2.