Politika zasebnosti

Informacije o upravljavcu strani

Filozofska fakulteta, Oddelek za slavistiko, Aškerčeva 2, Ljubljana

Katere informacije spletna stan hrani o obiskovalcih

Če si spletno stan le ogledujete, strežnih hrani zgolj običajne podatke o spletnem dostopu (datum, IP zahteve, zahtevani dokument), in sicer 30 dni, osnovni podatke pa spletna stan shranjuje tudi v brskalniku v obliki piškotkov (gl. spodaj).

Če se na stran prijavite z UL identiteto, nam prek upravljavca identitet (UL IDP) posredujete vaš elektronski naslov ter ime in priimek. Te podatke shranimo le v primeru, če na strani objavite prispevek in sicer kot podatke o avtorju vsebin. Naslov e-pošte je v tem primeru dostopen le upravljavcu strani, ime in priimek avtorja objavljene vsebine pa je javno dostopen vsem obiskovalcem strani.

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke  shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Katere piškotke uporablja slavistika.net

Če si stran zgolj ogledujete, shranjujete le nekaj osnovnih WordPress piškotkov o izbranem jeziku ogleda strani in času zadnjega obiska, če pa se na stran uporabite z UL identiteto, pa še podatke o avtorizirani seji.